Članice

VODSTVO RC LJUBLJANA JULIJA 2020/2021

Predsednica: Tanja Bivic Plankar 

Sekretarka: Ivana Buzalkov 

Klubska mojstrica: Martina Ring

Zakladnica: Špela FilipičNAGOVOR PREDSEDNICE 2018/2019 ALENKE BUDIHNA

Drage prijateljice!

Tretje leto mineva odkar smo ustanovile klub krasnih in uspešnih žensk vseh starosti in profilov, najrazličnejših značajev in poklicev z vseh vetrov, kajti  združila nas je želja pomagati, delati dobro za druge.  Za tako raznolike ljudi moramo imeti osebnosti, ki so odprte za različnost. In take tudi smo! Pri tem se tudi same razvijamo, ker se učimo druga od druge in postajamo vse boljše osebnosti.

Skupaj nas je pripeljala tudi osebna odgovornost do družbe, od katere smo veliko dobile in strinjamo se, da je potrebno tudi vračati. Vse dolgoročno dobre stvari so generacijske: rastejo iz generacije v generacijo in le tako nas duh razsvetljenstva vodi v boljše čase in ne klonemo pred problemi sedanjosti.

Zavedamo se, da mora imeti družbeno angažiran človek pregled nad družbeno situacijo, pri tem pa ne spregleda posameznika: preko pomoči posameznikom, preko na videz majhnih dejanj, ki izboljšajo kvaliteto življenja tistih, ki smo se jih dotaknile,  bo celotna družba vse boljša. Vemo, da vsak, ne samo rotarijec, lahko naredi pomembno razliko med prej in potem in v situaciji, ki je na videz brezupna, lahko najde izhod.

Rotarijci pa smo naredili korak dlje in ozavestili vedenje, da skupaj lahko naredimo več in večje razlike, da je naša moč v naši različnosti in v skupni odgovornosti. Skupaj z drugimi Rotary klubi bomo prispevale k boljši družbi, svoj prosti čas posvečamo drugim in s tem tudi sebi.

Prizadevala si bom še naprej dobro voditi naš klub. Najlepša hvala Snežani Šuput Gulin, da nas je odlično vodila v preteklem letu, in hvala tudi našemu botru Otmarju, ki nam vedno stoji ob strani s pomočjo, idejami in nasveti.

mag. Alenka Budihna

Predsednica RC Ljubljana Julija 2018/2019

NAGOVOR PREDSEDNICE 2017/2018 SNEŽANE ŠUPUT GULIN

Drage prijateljice!

Eno leto je minilo od naše ustanovne slovesnosti, tako malo se sliši v primerjavi s tistimi klubi, ki praznujejo že desetletnice, a vendar se je že toliko dobrega zgodilo v tem času. Tako za nas članice, kot za tiste, ki smo jim pomagale z našo dejavnostjo.

Najprej smo okrepile naše vrste z novimi članicami, se povezale med seboj in pod vodstvom naše čudovite charter predsednice Martine Ring izpeljale vrsto odličnih projektov, ki so razveselili pa tudi opogumili tiste, ki so jim bili namenjeni. In to je naš namen tudi v prihodnje.

Ostati skup odličnih oseb, čudovitih deklet in žensk vseh starosti , ki prijateljujejo med seboj, se veselijo srečanj in želijo medsebojnih pogovorov. Poglabljanje naših dobrih odnosov in prijateljstva bo dalo največ prav nam, Julijam. To je del našega življenja in verjamem, da ga z veseljem podarjamo sebi in vsem skupaj.

Naš potencial in pozitivna energija bo generirala  odlične ideje in realizacijo pomagati tistim, ki jim je usoda manj naklonjena. Imele jih bomo v mislih in še naprej pomagale z zavedanjem,  da vsaka, tudi majhna sprememba na bolje, daje tistemu, ki jo je deležen,  moč in upanje na bolje.

Ustvarjanje sprememb pa je tudi slogan letošnjega rotarijskega leta:  Rotary makes a difference. 

Naše prijateljevanje bomo razvijale tudi z drugimi klubi tako z domačimi, kot klubi iz drugih distriktov. Povezovanje in prijateljevanje nam bo razširilo možnosti in duha.

Želim si, da bo to rotarijsko leto vsaj tako uspešno kot preteklo. Najlepša hvala Martini Ring, da nas je odlično vodila ne le od ustanovne slovesnosti, ampak že od odločitve, da ustanovimo klub, in hvala tudi našemu botru Otmarju, ki nam vedno stoji ob strani s pomočjo, idejami in nasveti.

Snežana Šuput Gulin

Predsednica RC Ljubljana Julija 2017/2018

NAGOVOR PREDSEDNICE 2016/2017 MARTINE RING

Drage moje Julije!

Pa smo tu. Stojimo na pragu našega charterja in se veselimo, polni pričakovanja in  dobre volje! 

Ustanavljanja novega Rotary kluba se lahko lotijo le ženske z vizijo in pogumom. Osnovni in sprva plahi zamisli so dale pravi veter v jadra neverjetne ženske Snežana Šuput Gulin, Špela Filipič in Irena Kos. Z nasveti, idejami in vodenjem pa nas je ves čas podpiral naš dragi boter Otmar Zorn. 

Osnovni skupini štirih ste se z željo po spremembi in po delanju novih, zanimivih projektov hitro pridružile čudovite članice Rotarija. Prepričala vas je pozitivna energija, ki ste jo čutile med nami. Nato smo pridobile še nove članice, nove prijateljice, ki pred tem Rotarija niso poznale, a so se med nami dobro počutile in želele ostati. Nastala je skupina žensk, polna moči, ženstvenosti in neverjetne delovne vneme. V nekaj mesecih nas je bilo že toliko, da smo lahko oddale prošnjo za ustanovitev novega kluba in teden dni kasneje je bila listina podpisana.

Opazujem nas med pripravami  na charter, ustanovitveno slovesnost, in nas občudujem. Nekatere smo znašle v vlogah, ki so nam popolnoma pisane na kožo in ob tem kar žarimo, nekatere pa smo naletele na nove izzive. Vse pa nam daje moč, sproti se učimo in s polno silo gremo naprej. Gledam, kako se spoznavamo in komuniciramo med sabo. Kako iz sestanka na sestanek prinašamo nove ideje, razmišljamo o Rotariju in tuhtamo, kaj bi se še dalo narediti. Odlične smo!

Večkrat sem že povedala, da je meni Rotary spremenil življenje. Dal mi je ogromno ljubezni in prijateljstva, samozavest za nove podvige, poslovne ideje, spoznala sem odličen krog ljudi, pridobila nove izkušnje in doživela nove dogodivščine.

Moja želja za prihodnost je, da bi vam Rotary dal vse, kar je dal tudi meni. In pa…, da nas čaka super Rotarijsko leto seveda! 

Martina Ring

Predsednica kluba Lubljana Julija 2016/2017

ČLANICE KLUBA RC LJUBLJANA JULIJA

Martina Ring

Martina Ring

Snežana Šuput Gulin

Snežana Šuput

Špela Filipič

Špela Filipič

Irena Kos

Irena Kos

Irena Vrhovnik

Irena Vrhovnik

Tatjana Kogoj

Tanja Kogoj

Klementina Golija Tutta

Klementina Golija Tutta

Katarina Gavrič

Katarina Gavrič

Urša Teslić Čož

Urša Teslić Čož

Polona Zadnikar

Polona Zadnikar

Darija Brank Logar

Darja Brank Longar

Alenka Urek

Alenka Urek

Alenka Budihna

Alenka Budihna

Slavica Plavšič

Tanja Bivic Plankar 

Urša Mravlje

Una Süssinger

Bety Breznik Ivana Buzalkov Otmar Zorn – boter Otmar Zorn